9 Ocak 2008 Çarşamba

PIRLANTA REHBERİ

Pırlanta Satın Alırken
4C Özelliği
Pırlantanın Kesimi
Pırlantanın Rengi
Pırlantanın Berraklığı
Pırlantanın Karat Ağırlığı
Pırlanta Tarihçesi
Elmasların Sırrı
Ünlü Elmaslar
PIRLANTA SATIN ALIRKEN

Bir Pırlantanın fiyatı doğrudan 4C ile belirlenir (4C: Pırlantayı dünyada az bulunurluğu açısından sınıflandırmada kullanılan 4 ayırt edici özellik)

Kesim

Renk

Berraklık

Karat Ağırlığı

Pırlantanın farklı 4C özelliği, taşın az bulunurluk /nadirlik derecesini, dolayısıyla da fiyatını büyük oranda etkiler. 4C’yi ele alırken unutulmaması gereken iki nokta vardır:

Her “C”, taşa kattıkları güzellik açısından eş değerdedir. Pırlantanın parlaklık, ışıltı ve güzelliği bu 4 faktörün tümüne birden bağlıdır. Tek başına bir C faktörü, taşın güzelliğini diğer faktörlerden daha fazla etkileyemez.
4C’den her biri, zaman içinde değerinden hiçbir şey kaybetmez (bir kaza sonucu hasar görmedikçe).
Ne Kadar Harcamak Gerek?

Kafanızda bir fiyat belirlemişseniz istediğiniz gibi bir Pırlanta bulmanız daha kolay olur. Parası sorun değilse, o halde Pırlantanın asıl önemsediğiniz niteliklerine odaklamanızı tavsiye ederiz. Unutmayın ki, Pırlanta seçimi büyük ölçüde kişisel tercihlerinize bağlıdır. Örneğin, sizin için önemli olan taşın kesimiyse, muhtemelen kesimi kusursuz bir taş almak uğruna, taşın renk ve karat ağırlığını göz ardı etmeye hazırsınız demektir.

Bir nişan yüzüğü arıyorsanız, genel teamüle uyarak iki aylık maaşınızı harcamayı göze almış olabilirsiniz. Bir nişan yüzüğü seçim konusunda daha fazla tavsiye ve fikir için rehberliğimizden yararlanmanızı öneririz.

Son olarak belirtmek isteriz ki, kusursuz bir Pırlanta arayışınızda size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. Uzmanlarımızın tavsiye ve fikirlerine ihtiyaç duyduğunuz her an bizimle temas kurmaktan lütfen çekinmeyin

Hiç yorum yok: