9 Ocak 2008 Çarşamba

İNCİ REHBERİ

İnciler, bütün taşların en ilgi çekicilerinden biridir ancak, aynı zamanda en çok yanlış anlaşılanlardan biridir.

Bir kültür incisi nedir?

Kültür İncileri, canlı istiridyelere (Akoya veya Güney Denizi İncileri ) veya midyelere (Tatlı su incileri) yerleştirilen ve genellikle doğal kabuktan bir boncuk ve/veya etli bir doku parçası olan bir küçük uyarıcıdan elde edilir. İstiridyeler veye midyeler, uyarıcıya tutunan ve “ sedef ” denilen bir madde salgılar. Sonuçta ortaya çıkan sedef tabakaları incileri oluşturur.

Kültür incileri ile taklit inciler aynı şey midir?

Hayır. Kültür İncileri, istiridye veya midye içerisinde doğal ortamlarında zamanla oluşur. Taklit veya “sahte” inciler ise çeşitli ürünlerden insan eliyle yapılır.

Bazı kültür incileri’ni diğerlerinden daha pahalı yapan nedir?

Kültür incileri, doğa tarafından oluşturulan organik değerli taşlar olduğundan, iki inci asla birbirinin aynısı olmaz. İnci mücevheratın kalitesinin ve fiyatının belirlenmesinde çeşitli faktörler etkili olur. Kültür incileri’nin maliyetlerini belirleyen bazı özellikler şunlardır:

Parlaklık

Parlaklık, incinin parıltısı ve insan gözündeki ihtişamıdır. İnci kaplamasının büyümesi için istiridyenin içerisinde ne kadar uzun süre bırakılırsa parlaklığı da o kadar yüksek olur.



Yüzey Dokusu

İncinin görünen yüzeyinde ne kadar az doğal iz ve benek olursa, inci o kadar pahalı olur.

Hiç yorum yok: